Pizza bakken

De kleine zanden Verkooppunt Orobianco buffelmozzarella

De Kleine Zanden verkooppunt.
 
De mozzarella van Orobianco is te bestellen via de e-mail
   
 
 
Op ons bedrijf, Orobianco, wat in het Italiaans zoiets als “het witte goud”  betekent, worden mozzarella en aanverwante producten gemaakt van buffelmelk. Echte mozzarella, naar authentiek Italiaans recept, wordt namelijk bereid met verse buffelmelk. Zo doen ze het in Italië en zo kun je het nu ook proeven in Opende. De buffelmelk geeft de mozzarella een duidelijk andere smaak dan mozzarella die hoofdzakelijk is gemaakt van koemelk. De smaak is voller, romiger en heeft een opvallende nasmaak. Bovendien is zuivel gemaakt van buffelmelk gezond; het cholesterolgehalte is in verhouding lager en het bevat meer proteïnen en calcium dan zuivel gemaakt van koemelk.

Voor de productie van een kilo mozzarella is ongeveer 5 liter melk nodig; voor een kilo mozzarella gemaakt van koemelk is ongeveer de dubbele hoeveelheid melk nodig. Dat komt omdat het vet- en eiwitgehalte in buffelmelk (ca. 8% vet en 4,5 % eiwit) veel hoger ligt dan die van koemelk (4,3% vet en 3,5% eiwit).Behalve mozzarella maakt Orobianco ook ricotta en caciocavallo (belegen mozzarella) van de verse buffelmelk.
De melk van deze buffel mozzarella is afkomstig van de buffels van de familie Kelder uit Coevorden.
 

Mozzarella van Orobianco, wordt gemaakt van uitstekend buffelmelk. Hierdoor is de smaak vol en romig, en een tikje zoet.
Eenmaal geproefd, wil je niet meer anders! De smaak van mozzarella komt het best tot zijn recht, wanneer de mozzarella op kamertemperatuur geserveerd wordt.

Ricotta is een product dat wordt gemaakt van wei, die bij het productieproces van mozzarella vrijkomt. Door de wei te verhitten, klonteren de vet- en eiwitdeeltje die in de wei achterblijven , samen. Door nog een beetje melk aan de wei toe te voegen, krijgt de ricotta een nog romiger smaak. Ricotta heeft een romige, maar neutrale smaak, en kan daardoor in zowel zoete als hartige gerechten gebruikt worden.

Scamorza wordt ongeveer op dezelfde wijze bereid als mozzarella. Alleen wordt er tijdens het productieproces meer vocht aan de scamorza ontrokken. In tegenstelling tot de mozzarella, wordt scamorza enige tijd in een pekelbad gedompeld, waardoor het korstje stevig wordt en het kaasje iets meer pit krijgt. Naarmate de scamorza ouder wordt, wordt de smaak intenser.1x Bol 250 gram € 4.-
2x Bol 125 gram € 4.-                     info@dekleinezanden.nl
Ricotta €3,- per 500 gr.
Scamorza €4,- per bol

 
Bestellen maandag’s voor 12.00 uur is afhalen op woensdag tussen 11.00 -18.00 uur.
Bestellen woensdag’s voor 18.00 uur is afhalen op Vrijdag tussen 11.00 -18.00 uur